15.2.10

MTA models en Elite gaan samen.

Het was vorige week al bekend. Maar bij deze toch even kort berichtje.
MTA models en Elite models hebben besloten om samen een partnership aan te gaan.
Deze is vanaf vandaag (15 februari).
Het rommelde ook al een tijdje bij Elite models. De eigenaar Jeroen van de Mast is een maand geleden weg gegaan bij Elite en is zijn eigen bureau gestart. Het schijnt dat hij ook een aantal Elite modellen heeft meegenomen.
Kortom, er is vanalles gaande. Ik hoop dat de modellen er niet al teveel onder zullen lijden.

extra informatie die op MTA models te vinden is:
Elite Amsterdam en MTA Models zullen met ingang van 15 februari 2010 fuseren en verder gaan onder de naam Elite Amsterdam.

Het succes van MTA models is de President van Elite Europe, Gerald Marie, niet ontgaan. Nadat hij MTA Models directeur, Imad Izemrane, een aantal maanden geleden benaderde hebben ze uitvoerig met elkaar gesproken over een samenwerking van beide bureaus. Afgelopen week hebben ze de overeenkomst ondertekend en zullen MTA models en Elite Amsterdam samengevoegd worden tot 1 agentschap.

MTA Models is in 2007 opgericht door Imad Izemrane en internationaal topmodel Yfke Sturm. MTA Models was onder andere vanaf het begin verantwoordelijk voor de screening van Hollands Next Topmodel en Benelux Next Topmodel – twee van de grootste modellenwedstrijden in ons land. Ook heeft MTA Models aan de wieg gestaan van de internationale carrières van Patricia van der Vliet, Cecile Sinclair en Mark Cox (Balenciaga, Gucci en Calvin Klein). Doordat Imad Izemrane en Yfke Sturm in New York wonen kunnen zij hun Nederlandse aanstormende topmodellen zowel in Nederland als in het buitenland intensief begeleiden.

Elite Amsterdam – dat Yfke Sturm ontdekte – is één van de meest prestigieuze agency’s ter wereld en behoeft eigenlijk geen nadere introductie in Nederland. Elite’s Model Look Of The Year’ staat al jaren garant voor wereldwijde modellencarrières. Yfke Sturm won in 1997 deze Internationale contest in Nice. Zij zal het gezicht zijn van Elite Amsterdam en een creatieve invulling geven door middel van workshops, catwalk trainingen en fotoshoots met modellen die Elite Amsterdam vertegenwoordigd. Michel van Beetz zal, in samenwerking met Imad Izemrane, de leiding krijgen over de dagelijkse gang van zaken vanuit Nederland.