8.8.10
Weetjes die je toch even moet weten
Het internet staat vol met informatie over hoe je model zou moeten worden. Het blijft soms niet alleen bij informatie geven maar ook dat jij je kan aanmelden voor cursussen, of een mail moet sturen naar mensen die je verder willen helpen. Je hebt wedstrijden, tv programma's, castingbureaus, evenementen waar je geld voor moet neerleggen.
Dat is een optie. Maar natuurlijk kan het ook anders.
Hieronder wat waarschuwingen en tips voor meiden en jongens die graag model willen worden.
1. Ik wil graag model worden, hoe pak ik dit aan?
De makkelijkste en de veiligste optie is om gewoon modellenbureaus te mailen. (zie de lijst met modellenbureaus hiernaast). Bij de meeste bureaus krijg je binnen een week een reactie terug. Als het ene bureau geen interesse heeft, hoeft dat niet te betekenen dat de rest ook geen interesse zal hebben. Elk bureau heeft een ander type model en bij de één zal je beter passen dan bij de andere.
Ook voor jou zal het ene bureau beter passen dan het andere. Op de website van het modellenbureau staan de eisen. Ook deze verschillen per bureau. Bij sommige bureaus is de leeftijdsgrens 18, terwijl Code Management ook meiden van 21 aanneemt en bij Max ligt de grens nog hoger.
2. Ik heb veel bureaus gemaild maar ik heb alleen maar afwijzing gekregen...wat doe ik nu?
Hoe hard de waarheid ook mag zijn. Je bent helaas op dit moment niet geschikt als model. Leg je daarbij neer. Als je jong bent kun je het over een paar jaar weer proberen. Ook het type model verandert. Vroeger was de klassieke schoonheid een must, tegenwoordig moet je iets karakteristieks hebben. Denk aan Lindsey Wixson, Iris Strubegger en opkomend model Emily Wake.
3. Ik ben gescout via het internet wat moet ik doen? (denk aan hyves, facebook, myspace e.d.).
Veel modellenbureaus scouten tegewoordig via deze websites. Wat vroeger de H&M, Hema of V&D was, is nu hyves en facebook geworden. (Natuurlijk wordt er ook nog genoeg om straat gescout).
Topmodel Nimue Smit werd bijvoorbeeld ontdekt via hyves.
Het is voor een modellenbureau handig omdat ze al enig idee krijgen hoe jij op foto's kan staan, maar dit heeft natuurlijk ook zijn nadelen omdat ook mensen met een ander doel zich voor kunnen doen als model scout.
Dus bij deze: Mocht iemand je aanspreken vraag altijd voor welk bureau hij/zij werkt en bel dit bureau ook op! Nederland heeft ontzettend veel modellenbureaus (veel meer dan andere Europese landen) en dat een bureau een website mag hebben hoeft nog niet persé te betekenen dat het vertrouwt is. Neem ook altijd één van de ouders mee als je een afspraak hebt gemaakt. Ga niet alleen.
Om de zoveel tijd zal ik de het model weetjes label aanvullen. Heb jij een vraag? Stuur een mail!